Partnerkoolide riigilipud

Partnerkoolide riigilipud

Monday, October 12, 2015

See you in summer!

Ja ongi läbi järjekordne õpilaslähetus. See oli lihtsalt üks parimaid ja ägedamaid nädalaid meie kõigi elus-uued kogemused, uued sõbrad, uue keskkonnaga harjumine. Peab tunnistama, et üsna raske oli tõdeda, et jälle peab oma igapäeva eluga edasi minema ning siia külma ilmaga koju naasma. Aga on mida mäletada!!

PS! Samuti saab Küprose lähetuse kohta lugeda ka Madise blogist: http://arumaemadis.blogspot.com.ee/

10.okt
Kuna oli laupäev siis linnas pidime erinevalt eelnevatest päevadest olema alles kell 10. Jällegi kohtusime õpetajate hotelli ees ning läksime järelejäänud seltskonnaga(poolakad, meie ja hostid) veinitehasesse. Seal seletati ja näidati kuidas käib veini tegemine marjade korjamisest pudelisse panemiseni. Päris huvitav oli seda isegi teada saada.
Veinitegemisega kursis, läksime lähedal olevasse külasse kus käisime kebabi söömas. Ei ütleks et see midagi erilist oli, nägi välja saiatasku, mis oli kurki ja tomatit täis topitud ning põhjas oli ka veidi liha. Aga kõhu sai ilusti täis. Kõigil söödud, jalutasime selles külakeses veidi aega ringi ning nautisime kõike ilusat enda ümber.
Polisesse tagasi jõudnud, läksime Madise ja Eliisega Latsi randa ujuma, nii mõnus oli. Veetsime seal umbes tunnikese. Peale seda saime koolihoovis jällegi teiste õpilastega kokku ning nautisime õhtupoolikut.(Jah, nad saavad nädalavahetusel koolis kokku et vaba aega veeta.) Kuna meil oli veel söögid-joogid koju toomiseks ostmata, läksime Madise ja Eliisega poodi ning seal läks päris kaua et kõike tahetut üles leida. Poes käidud ning läksime koju, kus saime mõned tunnid puhata, enne kui viimast õhtut kõik koos veetma läksime.
Umbes poole kaheteist paiku õhtul saime Latsis kokku ning nautisime seltskonda, Küprost ja kõike mida nautida andis. Kella kolmest öösel pidid poolakad lahkuma, et lennuki peale minna. Hüvastijätt oli nutune kuid midagi polnud parata. Poolakad ära saadetud, oli aeg koju magama minna.

                                                                        Veinitehases











                                                                      Kebabi söömas


11.okt
Hommikul pakkisime veel viimasel asjad kokku, jätsime perega hüvasti ning saime kell 11 õpetajate hotelli ees kokku. Ajasime veel viimased minutid juttu ning oli ka meil aeg minna. Kusjuures, peale meie endi hostide, tulid ka mõned teised küprose tüdrukud meid ära saatma, väga armas! Kõik kallistatud ning uuesti kohtumise lubadused antud, istusime bussi ja suundusimegi Larnaca lennujaama. Kõik olid väga väsinud ning ootasid juba kodu, kuid mina isiklikult eelistan Küprose sooja ilma ning kaunist ümbrust.
Küproselt kojujõudmine võttis aega pea 14h. Bussiga Larnaga lennujaama-lend Viini lennujaama-Viinist riiga lendamine-Riiast bussiga koju sõit. Koju Pärnusse jõudsime kella kahe paiku öösel.

                                                               Larnaca lennujaamas

Riia lennujaamas



Terve see nädal on mälestus, mis jääb meile kõigile. Kuna sellel lähetusel saime me kõik lähedastemaks kui eelmistel lähetustel, siis on meil eestlastel, itaallastel ja poolakatel plaan suvel Küprosele oma hostidele ja sõpradele külla minna. Jääme seda ootama!

Selleks korraks aga jällegi kõik ning loodan, et teile meeldis meie tegemistest lugeda :)



No comments:

Post a Comment