Partnerkoolide riigilipud

Partnerkoolide riigilipud

Tuesday, March 24, 2015

JA ME KOHTUME TAAS!

Tere jälle!
Nagu ma viimases postituses jaanuaris ütlesin, tuleb siia veel meie tegemistest juttu :)

Niisiis algas täpsemalt üleeile meil järjekordne lähetus, seekord siis siia samma, Eesti. Tuli 20 õpilast Itaaliast, Poolast, Küproselt ja Türgist. Minu juures on seekord 2 Poola tüdrukut, üks neist see, kelle juures ma ise Poola lähetusel olles nädala elasin ja teine see, kelle juures Madis nädala elas.
Algas siis see kõik sellega, et pühapäeval käisime kõik järjest oma uutel sõpradel järel(olenevalt mis kell kellegi lennuk kuskilt jõudis) ning kuna lendamine on üsna väsitav asi, siis sellel päeval midagi teha ei jõudnudki. Väga tore oli jälle tuttavaid Poola sõpru näha :)
Eile algas meil päev siis sellega, et kell 10 pidime kooli minema ning vahetusõpilastele tehti koolis tutvustav ringkäik. Toimus ka pisike kontsert, kus sai kuulda meie kooli segakoori laulmas ja ka meie kooli ansamlit paari lauluga. Seejärel läksime kooli sööklasse sööma, peale mida läks iga host(majutaja, ehk meie eestlased) oma vahetusõpilas(t)ega seitsmendasse tundi, milleks minul näiteks oli inglise keel. Kella kahest sai see tund läbi ja suundusime kodude poole. Kella poole viieks pidime kooli tagasi tulema, nimelt toimus meil kultuuriõhtu. Kokkuvõtvalt tähendas see seda, et tutvustasime neile pisut Eestit, saime näha filmi laulu- ja tantsupeost ning ka rahvatantsijad tulid spetsiaalselt vahetusõpilaste jaoks tantsima, mida oli isegi endal väga lahe vaadata. Seejärel õpetasime neile Kaerajaani tantsu selgeks ning tegime ka jõukatsumise mängu. Lõpu poole pidid iga riigi õpilased enda kodukoha tutvustamiseks video valmistama, mida siis kõik järjest näitasid. Samuti õpetasid ka itaallased ja poolakad enda rahvustantse meile. Kõige lõpus saime maitsta väga huvitavaid suupisteid igast erinevast riigist. Peale seda siis kes läks koju, kes läks piljardit mängima ja kes läks kuskile välja sööma, mina, Anita, Jana ja Rain Robert läksime oma õpilastega Steffani pitsat sööma, mis neile väga maitses. Peale seda läksime kõik koju.

Tänane(teisipäev) algas juba kell 8.45 kooli ees, kus me läksime kõik suurde bussi, mis viis meid Pärnu Kutsehariduskeskusesse. Seal näidati meile igasugu erinevaid klassiruume ja praktikaruume(keevitamine, siseviimistlus, köök jms) ning räägiti mida seal koolis saab õppida ja kui palju ja kes siin kõige rohkem õpivad. Siis tuli buss meile järgi ja läksime kooli sööma. Kõhud täis, suundusime jala Pärnu Muuseumisse kus saime rännata läbi mitme tuhande aasta. Eesti ajalugu teada, liikusime edasi jalgsi giidiga Pärnu tuurile. Giidiks oli üks meie oma kooli õpetajatest! Peale tuuri nii umbes nelja paiku saime jällegi õhtu vabaks ning kes läks siis koju, kes sööma jms. Meie läksime Anita ja Janaga oma vahetusõpilastega koju vahepeal. Õhtu poole saime uuesti linnas kokku ning näitasime vahetusõpilastele veidi poode ning läksime piljardit mängima, kus saime kokku Madise, Silveri ja Kelliga ning nende vahetusõpilastega. Õhtu oli mõnus ning hoolimata sellest et enamus ei osanud piljardit mängida, nautisid kõik seda aega. Peale seda tulime jällegi ära koju puhkama, homme siiski pikk päev ees.

Praeguseks kõik, stay tuned! :)

Kultuuriõhtu




Pärnumaa Kutsehariduskeskuses












Pärnu Muuseumis








No comments:

Post a Comment